Vår hemsida använder sig av cookies. Klicka här för mer information

2023-04-06

Rote bidrar till ett tryggare och starkare Europa

Våra erfarna konsulter har inom ramen för vårt CSR arbete just överlämnat en riskanalys och förlag till systematiskt riskhanteringsarbete

För en tid sedan fick volontärorganisationen Blågula bilen negativ publicitet i media som lät påskina att organisationen tjänar pengar på sin verksamhet. I själva verket består den av ett stort antal mycket kompetenta och besjälade volontärer som helt utan egenintresse lägger tid och kraft på en viktig hjälpverksamhet.

 

Vi på Rote har med anledning av detta och som en del av vårt CSR arbete bistått Blågula bilen med riskanalys av verksamheten och med att systematisera deras riskhanteringsarbete. Blågula bilen köper in, reparerar och kör ner fordon och viss annan materiel till olika förband och grupper i Ukraina under parollen Logistik vinner krig. Verksamheten startade som ett helt privat initiativ från Take Aanstoot, men växte snabbt till en stor organisation som idag har ca 140 volontärer och levererar fordon för mellan två och fyra miljoner i månaden.

 

Verksamheten är såklart mycket riskfylld, dels för att det finns antagonister som inte vill att hjälpen till Ukraina ska nå fram, dels för att man levererar till krigshärjade områden. Ukraina är också ett land med svår korruption.

 

Rote har i sin riskanalys kunnat peka på ett antal åtgärder för att stärka Blågula bilens riskhantering och fortsatta verksamhet. Vi är stolta att pro bono kunna bidra till en tryggare och starkare Europa.