Vår hemsida använder sig av cookies. Klicka här för mer information

2022-11-15

Rote förstärker i sydväst

Rote förstärker i sydväst i form av Nicklas Rang som börjande hos oss i slutet av september. Nicklas har en lång och gedigen arbetslivserfarenhet från offentlig förvaltning, statlig och kommunal verksamhet.

Nicklas har en bakgrund inom Försvarsmakten. 2006 lämnade Nicklas Försvarsmakten för att bli reservofficer och civilanställd inom kommunal verksamhet. Han blev den kommunala världen trogen i 16 år och jobbade framför allt med trygghets och säkerhetsfrågor.

Nicklas huvudsakliga arbetsuppgifter har legat inom:

  • Beredskapsfrågor: krisledning, krisstöd och samverkan, utbildning och övning av ledningsgrupper och förtroendevalda.
  • Säkerhet: internt skydd, hot- och våldsutbildningar, låg affektivt bemötande, kameraövervakning.
  • Brottsförebyggande arbete: ordförande i lokala brottsförebyggande råd, sammankallande för SIG (sociala insatsgrupper, verksamhet för ungdomar vilka är på väg in i en kriminell livsstil), samverkan med områdespolis.
  • Säkerhetsskydd: framför allt personsäkerhet. 
  • Civilt försvar: återuppbyggnad av totalförsvaret. Jobbat en del gentemot Plikt- och prövningsverket framför allt med krigsorganisation och krigsplacering av personal som skall ingå i den kommunal krisorganisationen. 

”Jag vill gärna bidra med min erfarenhet från den kommunala världen och från min bakgrund inom Försvarsmakten. Inom säkerhetsskydd eller civilt försvar och inom utbildning och övning samt krisledning. Det som är värdefullt för mig är att jag kan bidra till något bättre och göra skillnad.”

Nicklas tillhör vårt kontor i Göteborg och kommer initialt stödja en myndighet i sitt personalsäkerhetsarbete samt några kommunala energibolag med säkerhetsskyddsarbete.

 

Varmt välkommen!