Vår hemsida använder sig av cookies. Klicka här för mer information

2021-03-05

Tre nya stjärnor

Lagom till vårsolen börjar värma upp oss och marknaden har vi förstärkt vårt konsultteam inom informations- och cybersäkerhet, integritets- och dataskydd samt tillämpning av NIS-direktiv och säkerhetsskydd.

 

Angelica Wagneryd började 1/2 vid vårt kontor i Stockholm. Angelica kommer från tjänsten som informationssäkerhetssamordnare och dataskyddsombud på det kommunala bolaget Stockholms Hamn AB. Angelica har en omfattande erfarenhet inom säkerhetsområdet i både konsult och specialist. Vad säger då Angelica själv?

”Jag ser fram emot att få möjligheten att arbeta i ett bolag med så omfattande och djup kunskap inom mina områden. Jag ser det som en fantastisk möjlighet att bredda och fördjupa mina kunskaper men hoppas också kunna bidra till att Rote fortsätter vara en attraktiv leverantör inom dessa områden. För mig är samhällsnyttan en viktig faktor för motivation i mitt yrke. Jag känner därför att jag genom min anställning på Rote med de kunder bolaget har får möjligheter att fortsätta med det på ett nytt och spännande sätt.”

 

Patrik Nordlander började 1/3 vid vårt kontor i Boden. Patrik kommer närmast från Region Norrbotten som enhetschef för Datacenter och nätverk, med ansvar för att förvalta och utveckla infrastruktur samt leda personal och operativ drift. Han har 20 års erfarenhet från motsvarande roller hos kommersiella företag och Försvarsmakten, med ett ständigt återkommande fokus på att driva förbättring inom säkerhet, kontinuitet, effektivitet och ledning. Han har dessförinnan en karriär som officer med specialistkunskaper inom samband och IT. Vad säger då Patrik själv?

”Jag drivs främst av att jobba med IT-infrastruktur, ledning/styrning av IT, användning av IT samt team och ledarskap. Jag ser fram emot möjligheten att få stödja, utveckla, säkra och effektivisera IT tillsammans med Rotes kunder och kollegor. Jag vill i mitt arbete bidra med insikter, förändring, kunskap och samarbetsglädje som leder till ökad nytta och att nå verksamhetsmål.”

 

Jürgen von Rosen började 1/3 vid vårt kontor i Stockholm. Jürgen har gedigen erfarenhet inom systematiskt dataskyddarbete och cybersäkerhet från stora organisationer. Som dataskyddare i en omvärld som blir allt mer beroende av IT och informationshantering brinner Jürgen för frågor kring säker och korrekt hantering av personuppgifter. Han har en lång erfarenhet från Telekomindustrin och har bland annat varit delaktig i arbetet med införande av GDPR regelverket i Telia Company. Vad säger då Jürgen själv?

”Jag ser fram emot att ta nästa steg i min karriär när jag nu och kliver ombord hos Rote med stort fokus på informationsstyrning inom HR-området. Jag kommer att bidra med gedigen erfarenhet av projektledning, förändringsledning och dataskyddsarbete kombinerat med erfarenheter från nationellt och internationellt stora förändringsprojekt inom området.”

 

Vilket gäng! Varmt välkomna till Rote-familjen.